Zelfstandig (blijven) wonen

Als u ziek bent, ouder wordt of een beperking heeft, kan zelfstandig wonen moeilijk worden. Toch is er veel mogelijk. Bijvoorbeeld door een aanpassing in uw eigen woning of een hulpmiddel zoals een douchestoel of tillift. Of misschien bent u al geholpen met iemand die u kan ondersteunen bij het huishouden.

Kies hieronder het onderwerp waar u meer over wilt weten.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Is er niemand in de omgeving die kan helpen? Vraag om vrijwillige thuishulp van Humanitas. Kijk ook op de website van Wonen Plus Welzijn voor mogelijkheden. Neem contact op met een thuiszorgorganisatie. Bijvoorbeeld Omring of Thuiszorg Samen. U vindt thuiszorgorganisaties in de gemeentegids. Komt u er niet uit? Maak een afspraak met het wijkteam om te bespreken wat er mogelijk is. Of vul het formulier in op de website. Een medewerker neemt contact met u op.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Humanitas Kop van Noord-Holland

Bernhardplein
76H
1781 HK
Den Helder
Toon op kaart (1)
x

Omring

Zuiderweg
21
1741 NA
Schagen

Wijkteam Hollands Kroon Contactformulier

Waarover wilt u iets weten?