Woningaanpassing

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

U kunt ook hulp vragen aan een ergotherapeut. Een ergotherapeut weet welke kleine aanpassingen u makkelijk kunt maken in huis. U vindt een ergotherapeut op de website Ergotherapie Noord-Holland.

Ergotherapie Noord-Holland

Lang zult u wonen

Mijn huis op maat - huistest

Zijn er kleine aanpassingen nodig?

Laat die uitvoeren door familie, vrienden of de Klussendienst van Wonen Plus Welzijn. Of zoek een vrijwilliger bij Vrijwilligerswerk Noord-Holland of Noordkopvoorelkaar.

Noordkopvoorelkaar.nl

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 17.30 uur

Noordkopvoorelkaar is onderdeel van NL Voor Elkaar. Houd hier rekening mee als u belt of een e-mail stuurt.

Vrijwilligerswerk Noord-Holland

Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Dan is verhuizen misschien beter. Zoek een woning op de websites Woonmatch in de Kop van Noord-Holland en SVNK. U kunt ook contact zoeken met Woonzorg-Nederland of Woonzorggroep Samen.

Kunt u niets vinden? Neem dan contact op met het wijkteam van uw gemeente om te bespreken wat mogelijk is. Vul het formulier in op de website. Een medewerker neemt contact met u op.

Toon op kaart (1)
x

Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Toon op kaart (1)
x

Woonzorg-Nederland

Bezoekadres

Acaciaplein
213
1741 XD
Schagen

Postadres

339
1180 AH
Amstelveen

Woonmatch Kop van Noord-Holland