Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Schrijf u in bij Noordkopvoorelkaar.nl of bij Vrijwilligerswerk Noord-Holland. Of meld u aan bij een organisatie waar u graag vrijwilligerswerk voor zou willen doen.

Noordkopvoorelkaar.nl

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 17.30 uur

Noordkopvoorelkaar is onderdeel van NL Voor Elkaar. Houd hier rekening mee als u belt of een e-mail stuurt.

Vrijwilligerswerk Noord-Holland

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeenten Schagen en Hollands Kroon verzekeren iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of actief is voor een organisatie uit de gemeente. Download het aanvraagformulier van de website. Wilt u meer informatie? Neem contact op met het wijkteam van uw gemeente. Vul het contactformulier in op de website.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier