Vrije tijd en uitgaan

Gaat u graag naar een theatervoorstelling, concert of de bioscoop?

U kunt naar het Scagon Theater in Schagen, naar De Kampanje in Den Helder, naar Theater de Vest in Alkmaar en naar Het Park in Hoorn. Kijk op de websites voor meer informatie. Wilt u zelf muziek maken of toneel spelen? Neem lessen bij de Theaterskool in Nieuwe Nieuwdorp. Of ga bij een toneelclub. Bijvoorbeeld Ap-Art in Anna Paulowna of KNA 1927 in Nieuwe Niedorp. Kijk in de gemeentegids Schagen voor clubs en verenigingen in de gemeente Schagen. Of vraag bij het cultureel centrum in uw woonplaats naar clubs en verenigingen bij u in de buurt.

Kijk voor informatie over voorstellingen op de website van de VVV of in regionale kranten. De (digitale) gemeentegids heeft een overzicht van theaters, bioscopen en concertzalen. U kunt zich gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief van een theater.

Of kijk op de website van de UITagenda wat er bij u in de buurt te doen is.

Toon op kaart (6)
x

VVV Top van Holland

Toon op kaart (1)
x

Vikingschip

Robbenoordstraat
11a
1779 BJ
Den Oever

Theaterskool

Nieuwe Niedorp
Toon op kaart (1)
x

Theater de Vest

Canadaplein
2
1811 KE
Alkmaar
Toon op kaart (1)
x

Schouwburg Het Park

Westerdijk
4
1621 LE
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Schouwburg De Kampanje

Bernhardplein
10
1781 HH
Den Helder
Toon op kaart (1)
x

Scagon Theater

Bezoekadres

Torenstraat
1B
Schagen

Postadres

Torenstraat
1B
1741 CB
Schagen

KNA '27

Nieuwe Niedorp

Gemeentegids Schagen

Toon op kaart (1)
x

Ap-Art Musical Producties

Zandvaart
153
1764 NP
Breezand

Digitale gemeentegids Hollands Kroon

Zoekt u een hobby?

Doe de Interessetest. Op de website het Hobby Journaal kunt u tips en ideeën uitwisselen.

Zoekt u een leuke jaarmarkt?

Hippolytushoef heeft meerdere grote markten per jaar. Kijk op de website voor de data. Eind van de zomer is de grote jaarmarkt in Schagen. Winkel heeft De Kieledag op de derde zaterdag in juni. De jaarmarkt in Den Oever is 's zomers tijdens de Flora- en Visserijdagen. De jaarmarkt in Callantsoog is op Hemelvaartsdag en Middenmeer heeft in augustus het Havenfeest. Neem contact op met de VVV voor meer informatie. U kunt hen ook vragen voor jaarmarkten in andere plaatsen, bijvoorbeeld die in Breezand, Anna Paulowna en Wieringerwerf.

Havenfeest Middenmeer

Jaarmarkten Hippolytushoef

Visserijdagen Den Oever

VVV Top van Holland

Zou u graag een museum willen bezoeken?

Met een museumkaart kunt u gratis naar 400 musea. U mag ook naar avondopenstellingen, besloten lezingen en bijzondere rondleidingen.

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag bezoekt u gratis musea, kerken en boerderijen.

Gaat u niet graag alleen naar een museum? Als u een museumkaart heeft, kunt u zich ook gratis aanmelden voor MuseumkaartMatch. Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken speciaal voor ouderen.

Kijk in de gemeentegids voor musea in de buurt. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de omgeving? Ga naar een historisch museum. Bijvoorbeeld het Zijper Museum in Schagerbrug of het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen in Den Oever. Word lid van een historische vereniging of een stichting erfgoed. Kijk in de gemeentegids voor adressen.

Houdt u van kunst? Doe mee met de jaarlijkse Kunstroute Zijpe in de zomer. Kijk op de website voor meer informatie. Bezoek kunst- en natuurproject De Nollen in De Helder. Of ga naar galerie en beeldentuin Arthouse Concepts in Oudesluis. Kijk in de gemeentegids van Schagen voor ateliers en kunstverenigingen, zoals Kunstplein Schagen. U vindt kunstevenementen ook op de website van de VVV.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Arthouse Concepts

Sportlaan
57
1757 PH
Oudesluis
Toon op kaart (1)
x

De Nollen

Burgemeester Ritmeesterweg
10
1784 NV
Den Helder

Gemeentegids Schagen

Kunstplein Schagen

Toon op kaart (1)
x

Vikingen op Wieringen

Havenweg
1
1779 XT
Den Oever

VVV Kunst

Toon op kaart (1)
x

Zijper Museum

Oostpaviljoen
Schagerbrug

MuseumkaartMatch

Open Monumentendag

Stichting Vier het leven

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 - 18.00 uur.

Bent u muzikaal?

Bij muziekverenigingen of een muziekschool vindt u andere mensen om muziek mee te maken. U kunt lessen nemen bij een muziekschool. Of u gaat bij een vereniging om samen met anderen muziek te maken. Kijk in de gemeentegids voor adressen in de buurt.

Gemeentegids Schagen

Digitale gemeentegids Hollands Kroon