Voedselbank

Als u na het betalen van uw vaste lasten geen geld meer heeft om eten te kopen, kunt u misschien een voedselpakket van de Voedselbank krijgen. U moet hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Heeft u geen geld om eten te kopen?

De Voedselbank deelt voedselpakketten uit aan mensen in nood. Kijk op de website van de voedselbank in uw gemeente voor een uitgiftepunt bij u in de buurt.

Vraag het wijkteam of u in aanmerking komt voor de Voedselbank. Vul het formulier in op de website van uw gemeente. Het wijkteam neemt daarna contact met u op.

Kijk ook op Meedoen in Schagen of op Meedoen Hollands Kroon. Misschien komt u in aanmerking voor een vergoeding voor kleding of sportactiviteiten voor uw kinderen.

Maakt u al gebruik van de Voedselbank? Dan kunt ook naar De Speelbank voor speelgoed.

Toon op kaart (1)
x

Voedselbank Kop van Noord

Randweg
6
1761 LR
Anna Paulowna

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Meedoen Hollands Kroon

Toon op kaart (1)
x

Speelbank

Berkenweg
2
1741 VA
Schagen

Wilt u een voedselpakket aanvragen?

Dit doet u bij het wijkteam. Aan de hand van uw loonspecificaties, bankafschriften en maandelijkse rekeningen wordt bepaald of u recht hebt op een voedselpakket. Vul het formulier in op de website van uw gemeente. Het wijkteam neemt daarna contact met u op.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Gaat u voor het eerst naar de voedselbank?

U krijgt een brief van de voedselbank. Hierin staat waar en hoe laat u het pakket kan afhalen. Bij de brief zit ook een pasje. Neem dit altijd mee naar de voedselbank. U moet zelf ook één of meerdere boodschappentassen meenemen.