Vervoermiddel

Wilt u zelfstandig blijven reizen met een eigen vervoermiddel?

Kijk of u uw eigen vervoermiddel (zoals een auto of een fiets) kunt aanpassen voordat u iets nieuws koopt. Op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans ziet u wat er mogelijk is.

Is het aanpassen van een normaal vervoermiddel niet genoeg? Misschien is een ander vervoermiddel beter voor u. Bijvoorbeeld een scootmobiel, een elektrische fiets of een rolstoelgeschikte auto.

Bent u 75 jaar of ouder en rijdt u auto? Dan moet u bij uw rijbewijsverlenging gekeurd worden. Kijk op de website van het CBR voor meer informatie.

De Ouderenadviseur kan u adviseren. U vindt deze bij Wonen Plus Welzijn en bij Stichting de Wering.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

MEE & de Wering

Zijperweg
4K
1742 NE
Schagen

Wonen Plus Welzijn

Zijperweg
14
1742 NE
Schagen

Hulpmiddelenwijzer - vervoer

Kiest u voor een persoonsgebonden budget (pgb) van de gemeente voor het kopen van een vervoermiddel?

Dan koopt u het vervoermiddel zelf. Een medewerker van de gemeente kan u uitleggen aan welke eisen het vervoermiddel moet voldoen. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van het vervoermiddel. Wilt u meer informatie? Vul het contactformulier in van het wijkteam van uw gemeente. Een medewerker neemt dan contact met u op.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Leent u een vervoermiddel van de gemeente?

De gemeente beslist welk vervoermiddel dat wordt. De gemeente betaalt ook de verzekering en zorgt voor het onderhoud. Neem voor meer informatie contact op met het wijkteam van uw gemeente. Vul het formulier in op de website. Een medewerker neemt dan contact met u op.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier