Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Kijk in de gemeentegids voor sportverenigingen en -clubs. Ga naar de website van Team Sportservice Schagen. Of bel voor advies.

Toon op kaart (1)
x

Gemeentegids Schagen

Toon op kaart (1)
x

Team Sportservice Schagen

Zuiderweg
2
1741 NA
Schagen
Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Ga samen naar de speeltuin, bijvoorbeeld naar de Holle Bolle Boom in Tuitjehorn. Vraag thuiszorgorganisatie Omring naar yoga voor moeder en baby. Ga samen zwemmen. Vraag het zwembad naar activiteiten die u samen kunt doen.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Omring

Zuiderweg
21
1741 NA
Schagen
Toon op kaart (1)
x

Zwembad De Wiel

Wielewaal
8
1742 GC
Schagen

Zwembaden Hollands Kroon

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Kijk op de website van Team Sportservice Schagen voor sportverenigingen in de regio. Of bel voor advies en informatie.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Team Sportservice Schagen

Zuiderweg
2
1741 NA
Schagen
Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Misschien komt u in aanmerking voor het kindpakket Meedoen Noordkop. U ontvangt dan een kleine vergoeding zodat uw kind toch kan sporten. Vraag het wijkteam van de gemeente om informatie.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland