Sporten

Zoekt u een sportvereniging voor uw kind?

Sporten is goed voor de gezondheid van uw kind. Kijk in de (digitale) gemeentegids voor sportverenigingen bij u in de buurt.

Of ga naar de website van Team Sportservice Schagen. U kunt hen ook bellen of mailen met vragen. Weet uw kind niet welke sport te kiezen? Via het JeugdSportProject maakt uw kind kennis met verschillende sporten. Lees er meer over op de website.

Toon op kaart (1)
x
Wil uw kind tijdens de schoolvakantie sporten?

Kijk op de website van Team Sportservice Schagen. Of bel voor informatie.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Team Sportservice Schagen

Zuiderweg
2
1741 NA
Schagen
Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Misschien komt u in aanmerking voor het kindpakket Meedoen Noordkop. U ontvangt dan een kleine vergoeding zodat uw kind toch kan sporten. Vraag het wijkteam van de gemeente om informatie.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland