Koken

Wilt u zelf blijven koken?

Er zijn veel verschillende keukenhulpmiddelen die het koken makkelijker kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Vraag op de dagen dat het tegenzit of iemand uit uw omgeving voor of met u wil koken. Vaak zijn vrienden, familieleden, buren of bekenden bereid om u een handje te helpen. U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.

U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.Maak anders gebruik van een maaltijdservice. Het eten wordt bij u thuis bezorgd. Met een magnetron hebt u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd. U kunt bestellen bij De Omring, Apetito, Esdégé Reigersdaal of bij Wonen Plus Welzijn. Kijk op de website voor een servicepunt bij u in de buurt. Of bel Eet-Idee, zij bezorgen in heel Hollands Kroon en Schagen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Eet-Idee

De Langering
11E
1761AS
Anna Paulowna

Esdégé-Reigersdaal

Bezoekadres

J. Duikerweg
1
1703 DH
Heerhugowaard

Postadres

1065
1700 BB
Heerhugowaard

Wonen Plus Welzijn

Zijperweg
14
1742 NE
Schagen

De Omring - maaltijdservice

Met een Omringpas krijgt u extra voordeel op de maaltijden. 

Hulpmiddelenwijzer - koken

Is er niemand die voor u kan koken?

U kunt gebruikmaken van een maaltijdservice. Met een magnetron heeft u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. Of kijk eens op de website Thuisgekookt. Op deze website bieden mensen maaltijden aan die u kunt ophalen. Soms betaalt u een klein bedrag en soms is het gratis. U kunt ook kiezen voor maaltijden op een vaste dag per week of thuisbezorgen.

Thuisgekookt

Voor mensen die extra ondersteuning bij de avondmaaltijd kunnen gebruiken omdat ze in een lastige situatie zitten.

Wilt u met andere mensen eten?

Bij zorgcentrum De Bron in Schagen kunt u iedere dag in het restaurant mee-eten. U koopt een maaltijdbon bij de receptie van De Bron. In Nieuwe Niedorp kunt u op tweede woensdag van de maand aanschuiven in De Trambaan. Op de laatste zondag van de maand kunt u mee-eten met de brunch. Of eet met anderen een warme maaltijd bij Het Arker Boetje. Stuur eerst een e-mail om u aan te melden.

Bent u 55+ en wilt u gezellig met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum of wijksteunpunt.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Arker Boetje

Brugstraat
35
1775 BD
Middenmeer
Toon op kaart (1)
x

De Trambaan

Koperwiek
30
1733 BA
Nieuwe Niedorp
Toon op kaart (1)
x

Zorgcentrum De Bron

Kogerlaan
36a
1741 DA
Schagen