Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Kijk voor huurwoningen op de website Woonmatch in de Kop van Noord-Holland. Hierop staan woningen van alle woningcorporaties in de regio. Om te reageren, moet u zich eerst inschrijven. Ook makelaars verhuren woningen. Voor sommige woningen geldt een maximum inkomen. Zit u daarboven, dan valt u af voor die woning. Wilt u meer weten over een huis huren? Kijk op Rijksoverheid.nl

Woonmatch Kop van Noord-Holland

Rijksoverheid - huurwoning

Kunt u de huur niet meer betalen?

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven. Zo vergroot u uw kansen op een woning.

U vindt alle woningcorporaties in Hollands Kroon en Schagen op de website Woonmatch in de Kop van Noord-Holland.

Woonmatch Kop van Noord-Holland

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Heeft u een urgentieverklaring nodig voor een woning?

Die vraagt u aan bij de woningcorporatie.

Maak eerst een afspraak met de Buurtconsulent van Wooncompagnie. Tijdens het gesprek hoort u of uw urgentieverzoek kan slagen. Ook worden de verdere stappen uitgelegd.

Waarover wilt u iets weten?