Bibliotheek

Wat kunt u doen in de bibliotheek?

De bibliotheek is er voor iedereen. U mag er gratis boeken, kranten en tijdschriften lezen. Wilt u deze liever thuis lezen? Neem dan een abonnement. Daarmee kunt u (e-)boeken, cd's en dvd's lenen voor thuis. Soms kunt u ook games lenen.

In de bibliotheek worden activiteiten georganiseerd, zoals een computercursus, concert of workshops. Soms kunt u er terecht voor hulp bij de belastingaangifte. Kijk op de website van de bibliotheek. Of vraag een medewerker of er belastingspreekuren zijn.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.

Hebt u een iPad of andere tablet? Dan kunt u ook elektronische boeken lenen. Dat doet u vanuit huis. Kijk op Bibliotheek e-boeken hoe dit werkt.

Wilt u weten wat het voordeel is van een abonnement op de bibliotheek?

Als lid van de bibliotheek kunt u (e-)boeken, cd’s en dvd’s lenen. U kunt ook vanuit huis e-books en luisterboeken lenen bij de Onlinebibliotheek.

Kinderen krijgen meestal korting of een gratis abonnement. Vraag bij de bibliotheek in de buurt naar de voorwaarden.

Wilt u lid worden van de bibliotheek?

Hebt u een pinpas en kunt u online betalen met iDeal? Schrijf u dan in via de website. De bibliotheek maakt een pasje voor u aan. U krijgt te horen wanneer dat voor u klaar ligt. Neem een geldig legitimatiebewijs mee wanneer u het ophaalt.

Op de website van de bibliotheek vindt u meer informatie over het lidmaatschap en de kosten. Meld u aan via de website of ga naar een bibliotheek in de buurt.

Heeft u te weinig geld om een lidmaatschap te betalen?

Neem dan het abonnement Voordelig Ontdekken. U koopt voor 25 euro een strippenkaart voor twintig boeken of dvd's. De strippenkaart is drie jaar geldig. Voor kinderen tot 18 jaar is de bibliotheek gratis.

Leest u graag, maar kan dit niet door een beperking?

U kunt luisterboeken lenen bij de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook de apparatuur die nodig is om de boeken af te luisteren. Of kijk eens bij Passend Lezen. Zij hebben boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm, braille of grootletterdruk.

Met de Luisterbieb-app kunt u luisterboeken downloaden.

Kunt u niet (meer) zelf naar de bibliotheek?

U kunt digitale boeken, films en muziek huren bij de bibliotheek. U kunt dat vanuit huis regelen. U moet dan wel een computer met internetverbinding hebben. Kijk op de site hoe dit werkt. Of bel de bibliotheek.

Dan kunt u gebruik maken van de service Bibliotheek aan Huis. Een vrijwilliger van de bibliotheek brengt een bezoek aan huis. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. De boeken en andere materialen worden voor u uitgezocht, thuisgebracht en later weer opgehaald. De vrijwilliger komt ongeveer 1 keer in de 5 weken bij u langs. U kunt ook telefonisch uw wensen en/of vragen doorgeven. Wilt u meer weten over leeshulpmiddelen? Vraag het aan een van de medewerkers. Zij kunnen u hier alles over vertellen.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.