Afbetalen van schulden

Lukt het niet meer om zelf uw schulden af te betalen?

Maak een afspraak bij schuldhulpverlening. Dit doet u bij het wijkteam. Vul het contactformulier in op de website van uw gemeente. Het wijkteam neemt dan contact met u op. Samen met een medewerker zoekt u naar een oplossing. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor de situatie.

Los het zo snel mogelijk op, voordat u extra kosten krijgt. Kijk op de website Zelfjeschuldenregelen. Hier vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Kijk voor vragen en antwoorden over schulden ook op de website van het Juridisch Loket.

Of bel de gemeente en maak een afspraak voor een adviesgesprek schulden. U bespreekt hoe u ervoor staat en wat u aan uw schulden kunt doen. Kijk ook of u recht heeft op extra bijdragen en hoe u bespaart op uw uitgaven.

Sociaal-juridische hulp vindt u bij MEE & de Wering.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

MEE & de Wering - sociaal-juridische hulp

Telefonisch bereikbaar om een afspraak te maken: ma t/m vr 9.00 - 12.00 uur.

Spreekuur op afspraak: dinsdag- en donderdagochtend.

Zijperweg
4K
1742 NE
Schagen

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Zelf je schulden regelen

Wilt u begeleiding bij het wegwerken van uw schulden?

Maak een afspraak bij schuldhulpverlening. Dit doet u bij het wijkteam. Vul het contactformulier in op de website van uw gemeente. Het wijkteam neemt dan contact met u op.

Let op: houd er rekening mee dat u van weinig geld moet rondkomen. U moet er zelf alles aan doen om van uw schulden af te komen.

Wijkteam Hollands Kroon - contactformulier

Kunt u met een nieuwe lening in 1 keer al uw schulden afbetalen?

Wees daar voorzichtig mee. Leen geen geld bij dure kredietverstrekkers. Zeker niet als u geld kunt lenen zonder dat er gekeken wordt naar uw registratie bij de BKR (Bureau Krediet Registratie).

Ben je jong en heb je schulden?

Nibud voor Scholieren staat vol tips over omgaan met geld. Kijk ook op de websites Wijzer in geldzaken, Uit de schulden en Zelf je schulden regelen.

Nibud voor Scholieren

Uit De Schulden

Een website van SchuldHulpMaatje.

Wijzer in geldzaken

Zelf je schulden regelen

Wilt u stapsgewijs zelf uw schulden afbetalen?

Op de website Zelf je schulden regelen vindt u een stappenplan en voorbeeldbrieven voor het vragen van uitstel van betaling. Meer tips, voorbeelden en uitleg vindt u op de website van het Juridisch Loket.